HTC обяви последните си финансови резултати от фискалното второ тримесечие на 2014, което приключи на 30 юни. От тях разбираме и, че най-новият смартфон на тайванците HTC One M8 е помогнал на компанията да изплува на повърхността. 

През това тримесечие HTC отчита печалба за първи път от година насам благодарение на тазгодишния си флагман M8. Приходите на тайванците са около 2.17 милиарда щатски долара (65 милиарда NT$), а чистата печалба възлиза на около 75 милиона американски долара (2.26 милиарда NT$). 

Добрата новина е, че HTC най-накрая успя да се хареса на по-голяма маса хора със смартфона HTC One M8, който получи добри ревюта от технологичните медии и положителна оценка от голям брой потребители. 

Променената стратегия на HTC, включваща пускането на по-малък брой устройства на година и повишен фокус върху качеството на ограничен брой продукти, изглежда работи. Нека не забравяме, че преди тайванците приемаха стратегията на Samsung и пускаха през няколко месеца нов телефон и се опитваха да покрият всички възможни пазарни сегменти, но това изигра лоша шега и не беше прието добре от феновете, което от своя страна директно рефлектира върху крайните продажби и съответно чисти печалби.

Вижте: HTC One M8 и M7 получават ъпдейт до Android 4.4.4 KitKat