Поглеждайки назад, виждаме, че HTC имаха лоша слава, свързана с актуализациите на Android, пренебрегвайки много телефони и дори не спазвайки обявените крайни срокове. Но това се промени коренно от стартирането на One M7 миналата година. Компанията дори гарантира пълна двугодишна актуализация до най-новите версии на Android. Наскоро от HTC дори се ангажираха да актуализират One M7 и One M8 до Android L (Lollipop), както разбира се и техните Google Play версии. 

Сега нова изтекла информация за софтуерната пътна карта на HTC ни показва, че тези флагман устройства не са единствените, които бързо ще получат актуализации - Butterfly S и Desire 610 също могат да получат най-новите актуализации през тази година.

Но преди да скочим на Android L, нека да видим Android 4.4.3 и 4.4.4. Очевидно няма да има повече 4.4.3 актуализации, а всички устройства в списъка ще получат директно 4.4.4, която реално се пада поправка на 4.4.3. И говорейки за 4.4.4 актуализацията, HTC One M8 и M7 ще се възползват от нея още този юли или август, а M8 Dual SIM, One Mini 2 и One E8 ще я получат през август или септември.

Връщайки се на Android L, виждаме, че всички смартфони на HTC от 2013 и 2014 година, трябва да го получат, макар че окончателната версия на Android ще бъде финализирана през септември или октомври, а през това време HTC ще са в състояние да тестват хардуерните изисквания на новата операционна система. Вижте пълният график в приложената снимка.