С цел да излязат от кризата, от HTC се опитват да намалят разходите си при средния клас смартфони като аутсорсват производството на тяхната Desire линия. Според The Wall Street Journal, HTC са възложили производството на своя среден клас смартфони на Compal Electronics Inc в Тайван и на китайския производител Wingtech Group. Аутсорсингът може да бъде нещо добро за HTC, особено след като те не са в най-добрата си финансова форма. Това би могло да им помогне да генерират повече печалба, от която те отчаяно се нуждаят.

HTC ще продължат да произвеждат своите най-висококачествени устройства в своите заводи, но в същото време ще възложи част от тяхното високотехнологично производство на Wingtech Group, с цел да се конкурират на Китайския пазар на висок клас смартфони.

Desire 616 и още няколко други устройства от Desire линията, които бяха обявени тази година се справят доста добре. Desire 616 има около един милион предварителни поръчки в рамките на няколко дни, което е чудесно за HTC. Desire смартфоните са едни от най-качествените в средния ценови клас.

Надяваме се, че този ход ще помогне на HTC да поддържат ниските разходи и те ще се върнат на печалба. Ще бъде интересно да проследим следващите няколко тримесечия, за да видим дали аутсорсинга ще предизвика очаквания ефект.

Бихте ли взели Desire смартфон? Споделете в коментарите по-долу.

 

Виж още: Валери Божинов и Мтел представиха „футболния“ HTC Desire 310

Тагове: