Вече знаем, че Samsung възнамерява да използва UTG (Ultra Thin Glass) технологията за своите следващи сгъваеми телефони начело с Galaxy Fold 2, макар че пластмасов панел също е възможен като последен вариант при проблем с доставката.

Сега научаваме още, че други два големи производителя обмислят същата технология за своите нови гъвкави телефони.

Единият е Huawei, който явно ще се възползва от технологията за следващия си иновативен модел, който се явява наследник на Huawei Mate X и Huawei Mate Xs. Според новорегистриран патент на Huawei телефонът ще се сгъва като книга и ще има по-малък външен дисплей, който да се използва при затворено положение, точно като при Galaxy Fold. За сравнение сегашните два гъвкави модела на Huawei се сгъват по обратния начин и основният дисплей на телефона остава отвън, дори когато той е затворен.

Към концепцията на Huawei ще се присъедини и друг китайски гигант. Нов патент на Xiaomi, регистриран на 5 юни, показва, че компанията работи по гъвкав телефон, който всъщност ще последва дизайна на Huawei Mate X и Huawei Mate Xs. При него сгъваемият дисплей ще остане отвън, дори когато апаратът е сгънат.

До момента никой не знаеше дали Huawei и Xiaomi ще използват пластмасови екрани за своите нови сгъваеми телефони, но сега известен с вътрешната си информация китайски източник потвърди, че и двете компании са закупили големи количества ултратънко гъвкаво стъкло за производството на апаратите. Имайки предвид тази информация, може да очакваме Huawei и Xiaomi да анонсират своите нови сгъваеми телефони в следващите няколко месеца и те да използват UTG дисплеи вместо пластмасови.

Виж още: Недостиг на чипове може да отложи премиерата на новия Huawei Mate

 

Тагове:
Още от Tech