Един от по-значителните резултати от американските санкции над Huawei е, че потребителите извън Китай вече не могат да ползват пакета мобилни услуги на Google. Това означава, че новите апарати на Huawei нямат достъп до Play Store и приложенията на Google. Сега обаче китайският гигант има интересен нов план: да поиска от Google техните приложения за своя собствен онлайн магазин.  

Магазинът на Huawei се нарича AppGallery и заменя Play Store на телефоните Huawei и Honor. Неговата екосистема се разраства, но тя все още не е идеална алтернатива за онези, които разчитат на приложенията на Google. Ето защо Huawei търси начин да ги включи там.

„Надяваме се, че услугите на Google могат да бъдат включени в нашия магазин, така както ги има и в магазина на Apple“, казва Huawei.

Подобен ход от страна на Huawei има голям смисъл. Устройствата на Apple могат да получат приложения на Google от App Store независимо от това, че ползват друга операционна система. Ако Google може да пусне своите приложения за iOS, би могъл да направи същото за Huawei. Нещо повече, в този случай на google няма да се наложи да разработва изцяло нови версии на приложенията, както за iOS, тъй като устройствата на Huawei работят под Android, завършва Android Authority.    

Виж още: Samsung показа впечатляващ нов телефон (ВИДЕО)

 

Тагове: