Huawei потвърди официално, че работи по собствена картографска услуга, за да намали зависимостта си от платформата на Google след напрежението от тази пролет. В момента компанията има забрана да използва американски технологии без специално одобрение и както се оказва, Huawei все още не може да внедрява Google Maps в своите телефони за глобалния пазар.

Именно тук идва мястото на новата картографска и навигационна услуга на Huawei, наречена Map Kit. В този си вид тя не е предназначена за крайни потребители, а като база, върху която други софтуерни разработчици могат да разработват навигационен софтуер.

Map Kit събира информация от 150 държави и въпреки че Huawei е новак в този бранш, базовите телекомуникационни станции на компанията, които се намират в огромен брой страни по света, ще помогнат за бързото разгръщане на мрежата.

Според шефа на Huawei Ричард Ю Maр Kit ще поддържа някои иновативни функции, като даване на посоки в добавена реалност и информация за трафика в реално време, така че да знаете дори кога колите около вас сменят лентата си. Новата платформа ще бъде достъпна първоначално на 40 езика, което трябва да даде стартов тласък. 

Запознати с темата източници твърдят, че руският гигант Yandex, който осигурява интернет и картографски услуги, както и базираният в САЩ Booking Holdings са сред първите партньори, проявили интерес към новата навигационна система на Huawei. Компанията обещава повече информация за инициативата през октомври.

Виж още: Galaxy S10 и Note 10 ли са най-големите звезди на Samsung, или идва друга?

 

Тагове: