Закъсалата и като продажби тайванска компания HTC обяви резултатите си за Q4 2018 и цялата 2018 година. Изненадващо е, че предвид сегашната ситуация, HTC всъщност се е представила доста прилично. Тя е успяла да генерира малка печалба през последното четиримесечие на миналата година, която се оказва достатъчно, за да повиши общата печалба за 2018 г. спрямо година по-рано.

За последните три месеца на миналата година HTC отчита 143 милиона долара печалба след данъчните задължения. За цялата 2018 г. чистата печалба на производителя е 389 милиона долара. Това е значително увеличение спрямо 2017 г.; нещо повече, периодът от октомври до декември миналата година е четвъртото поредно тримесечие на растеж на приходите от Q4 2017 насам.

Явно се оказва, че всичките сътресения и трансформации в HTC все пак са довели до нещо положително и компанията ще оцелее поне още една година. През лятото на 2018 г. HTC уволни над 1500 души, които са повече от 20 процента от всичките служители на компанията. Освен това тя сля своя смартфон и VR бизнес, а преди това продаде ключови активи на Google в сделка на стойност 1.1 милиарда долара.   

Тогава над 2000 инженери от подразделението, отговорно за телефоните Pixel се прехвърлиха в интернет гиганта.

Върна ли си Kando-то Sony? Колко буден е технологичният гигант днес?

---

Той е в ръцете ни! Първи впечатления от „гъвкавия“ Huawei Mate X (ВИДЕО)

Тагове: