Веднага след излизането на iPad Pro в сряда iFixit се заеха със задачата да разглобят най-новия таблет на Apple.

За разлика от iPad Air 2 екранът на Pro версията е свързан директно към средата на устройството вместо странично. Това не засяга потребителите пряко, но от гледна точка на отремонтиране представлява голямо предизвикателство, когато трябва да се демонтира екранът от устройството.

Както знаем, iPad Pro има четири високоговорителя, които коригират своята работа в зависимост от ориентацията на таблета. Високоговорителите знаят дали държите iPad Pro хоризонтално или вертикално, а винаги по-силен звук получават тези отгоре. Сега благодарение на iFixit виждаме, че новият таблет на Apple има резонансни камери под капака. Те са са защитени със слой от въглеродни влакна.

Виждаме, че компанията SK Hynix е произвела RAM модулите - двe единици по 2 GB. Toshiba е произвела 32 GB/128 GB NAND памет.

Виждаме и един чифт батерии, които са с обща мощност 10 307 mAh (38,8 W), които по данни на Apple трябва да осигурят до 10 часа работа в Wi-Fi режим.

Като цяло iPad Pro получава 3 от 10 точки за отремонтиране заради трудностите, които поражда позиционираният екран в средата, използването на много лепило, умните конектори практически не могат да се заменят, а LCD панелът и стъклото са залепени заедно.

Вижте и видеото от разглобяването на iFixit.

 

 

Прочетете още: iFixit разглобиха Surface Book, хибридния лаптоп на Microsoft