Ясно е, че всички фенове чакаха шестия сезон на една от най-големите телевизионни саги със затаен дъх, а въпросът "И все пак, наистина ли е мъртъв Джон Сноу?!" беше само част от интригата, която очакваме да се разплете съвсем скоро. На 25 април най-сериозно запалените по "Игра на тронове" получиха възможност да гледат първия епизод на голям екран и със специален звуков ефект в деня на премиерата на новия сезон. Прожекциите на голям екран бяха организирани от HBO България с подкрепата на Теленор, a градовете и локациите, избрани за прожекцията, носят в себе си историческо послание в духа на сериала.

Това стартира Национален киномаратон 2016-а, който ще продължи до 27 юни и е напълно безплатен за феновете. На 2 май Game of Thrones киномаратонът ще бъде във Велико Търново, а прожекцията ще се проведе на паметника Асеневци. Следващите епизоди ще се излъчат на голям екран съответно на 9 май в Благоевград, на 16 Май в Стара Загора, на 23 май в Русе, на 30 май в Плевен, на 6 юни във Варна, на 13 юни в Бургас и на 20 юни в Пловдив.

Всеки желаещ може да потърси билети за прожекциите в офисите на Теленор в съответния град няколко дни преди премиерата, а най-запалените и нетърпеливите могат да гледат епизодите на легендарната сага едновременно с американското излъчване по HBO и HBO GO още в 4 сутринта.

Какво да очакваме от Game of Thrones VI: една по-различна "Игра на тронове"