Хитовият сериал "Игра на тронове" може да се похвали с много постижения, но едно от тях със сигурност не е по вкуса на НВО - шоуто е най-пиратстваният тв сериал за 2015 г. За тази съмнителна чест то победи другия фаворит "Живите мъртви" и дори няколко епизода изтекоха в интернет, преди изобщо да бъдат излъчени.

За да не се повтори това, НВО предприема възможно най-строги мерки, за да обвие в секретност новия, шести сезон, включително и като не изпрати каквито и да било предварителни копия на медиите.

"Тази година няма да изпратим на никого копия за ревю. Без изключения", категоричен е Майкъл Ломбардо от НВО. В това влиза забрана за онлайн прожекции, както и за DVD носители.

Преди петия сезон компанията последва стандартната практика за предварителни копия и плати за това, след като т.нар. "скрийнър" версии на първите четири епизода изтекоха в торент сайтовете още преди старта на сериала. В резултат нетърпеливите фенове бързо свалиха милиони пъти тези версии и тенденцията се запази до края. Не на последно място НВО иска да запази в тайна новия сезон и защото се очаква сюжетът да вземе неочакван обрат, който трябва да е пълна изненада.

Виж още: Официално: шести сезон на Game of Thrones започва на 24 април (трейлър)

Тагове: