Изглежда, че Microsoft работи по нови филтри с изкуствен интелект за уеб камерата в Windows 11, за да разнообрази скучните ви срещи. Новооткрити текстови низове в най-новия пакет Windows Local Experience Pack за все още неиздадения билд 26079 показват потенциалната поява на артистични филтри, които ще ви накарат да изглеждате като акварелна картина, анимирана карикатура или илюстрирана рисунка.

Новите редове са забелязани от профила @XenoPanther в X:

Potential new camera effects:
Video looks like a watercolor painting
Video looks like an animated cartoon
Video looks like an illustrated drawing

Зак Боудън от Windows Central твърди, че тези "супер добре изглеждащи" филтри са част от "подобрените студийни ефекти" за Windows 11, които трябва да се появят по-късно тази година във версия 24H2, заедно с "AI File Explorer" и други функции с изкуствен интелект. Изглежда, че Microsoft работи и по специален бутон в лентата на задачите за Windows Studio Effects (предназначението му не е потвърдено, тъй като все още не работи).

Освен че забеляза низове, свързани с нови видео филтри с изкуствен интелект, @XenoPanther откри и други интересни подробности. В пакета Local Experience Pack за билд 26079 се споменават и няколко компонента с префикс NXT (следващ?):

LXP 26071 v 26079
4 new files that start with NXT

NXTOOBE.exe.mui(Windows Out of Box Experience)
NXTLogin.exe.mui (Windows sign-in)
NXTShellCapabilities.dll.mui (Networking Captive Portal)
NXTLogonController.dll.mui (Windows sign-in)

По-късно този месец Microsoft организира специално онлайн събитие и компанията потвърди, че то ще се фокусира върху три неща: Surface, Copilot и Windows. Очаквайте да видите Surface Pro 10 с OLED дисплей и Surface Laptop 6 с ARM чипове, нови функции за Copilot и нови преживявания с изкуствен интелект за Windows 11 (някои от тях ще изискват по-нов хардуер с невронни процесори). Една от тези нови функции може да са новите филтри за видео с изкуствен интелект.

Снимка: Unsplash

Виж още: Защо падат сателитите на SpaceX?