Sonos и IKEA обявиха партньорство с цел въвеждане на "музика и звук" във всички аспекти на дома. IKEA нарича сътрудничеството трета стъпка в своята инициатива IKEA Home Smart. Първа стъпка е интегрирането на безжичното зареждане по стандарта Qi в своите мебели през 2015 г., а втората стъпка е пускането на интелигентните осветителни продукти през 2016 г. (вижте пълното ни видео ревю на умните крушки IKEA Tradfri). Първите съвместни продукти от Sonos и IKEA се очакват да бъдат в магазините до 2019 година.

Много вероятно е първата стъпка от партньорството да е просто да откриваме за покупка високоговорители Sonos в магазините на IKEA. Все още не е ясно дали и кога ще видим нови съвместни продукти от двете компании.

Ikea има огромна мрежа от магазини по света, а Sonos - сериозна интелектуална собственост при звуковъзпроизвеждащите продукти. Съвсем наскоро Sonos започна интегриране на всички основни гласови асистенти, като Alexa на Amazon, Google Assistant, а скоро може би и Siri на Apple.

От Sonos, разбира се, са развълнувани, че нейните продукти ще имат достъп до 780 милиона души, които пазаруват от магазините на IKEA всяка година.

Партньорството на IKEA и Sonos е от онези неща, за които и двете компании ще си казват след време “Как така не се сетихме по-рано?”.

Тагове: