Instagram представи на потребителите в САЩ своя генеративен инструмент за редактиране на фона, задвижван от изкуствен интелект. Ръководителят на генеративния ИИ в Meta Ахмад Ал-Дале публикува в Threads, че инструментът ще позволи на потребителите да променят фона на изображенията си чрез подкани за Stories.

Когато потребителите докоснат иконата за редактор на фон върху изображение, те ще получат готови подсказки като "На червен килим", "Преследван от динозаври" и "Заобиколен от кученца". Потребителите могат да напишат и свои собствени подкани, за да променят фона.

След като потребителят публикува история с новогенерирания фон, другите ще видят стикер "Опитай" с подкана, за да могат и те да си поиграят с инструмента за генериране на изображения.

По-рано тази седмица Snapchat пусна нов инструмент за платените си потребители, който им позволява да създават и изпращат изображения, генерирани от изкуствен интелект. През август компанията пусна нова функция, наречена "Сънища", която позволява на потребителите да създават фантастични изображения на себе си с различни теми. По-рано тази година социалната мрежа пусна възможността за потребителите на Snapchat+ да попълват фонове, базирани на подсказки.

По-рано през месеца Meta направи своите 28 символа, задвижвани от изкуствен интелект, достъпни във всички свои приложения - WhatsApp, Messenger и Instagram - за потребителите от САЩ, с поддръжка на търсене в Bing и по-добър контекстен прозорец. В същото време компанията пусна и самостоятелен генератор на ИИ изображения, наречен Imagine with Meta, задвижван от собствен модел, наречен Emu.

Снимка: Unsplash

Виж още: Вече е разработена камерата, която трябва да промени изцяло облика на iPhone