Ако смисълът на вашия живот е да проверявате снимките от профила си в Instagram профил на китката си, вече няма да може да го правите. Instagram тихомълком премахна своето приложение за Apple Watch, с което стана поредната компания, направила това. Всъщност социалната мрежа няма много голям избор, тъй като от 1 април Aрple спря да приема ъпдейти за приложения, които не са направени директно за устройството, а работят през телефона. 

Така Instagram трябваше или да преработи софтуера си, или да се откаже изцяло. Това обаче няма да бъде голяма загуба, защото, дори и да нямате нищо против да разглеждате снимките на миниатюрен екран, Apple Watch версията на Instagram и към момента изоставаше откъм функциите. Тя не може да възпроизвежда видео или да показва директни съобщения, а освен това не работеше с LTE връзката на последното поколение Apple Watch.

Независимо от това носимото устройство на Apple не е в беда. Наскоро изпълнителният директор Тим Кук отбеляза, че продажбите на последната версия са повече от два пъти над тези на нейния предшественик от преди година. Все пак, ако държите да ползвате Instagram, Slack и Twitter на умния си часовник, поне за момента ще загубите.

Тагове: