Ръководителят на Instagram Адам Мосери наскоро се обърна към Twitter, за да говори за плановете на компанията за втората половина на 2021 г. Във видеото Мосери очерта някои от промените, които идват в Instagram през следващите няколко месеца, и върху какво ще фокусира компанията в бъдеще.

Един от основните изводи от видеото е признанието на Мосери относно естеството на услугата, за което мнозина спекулират от известно време. „Вече не сме приложение за споделяне на снимки“, казва Мосери.

Вместо това компанията ще се фокусира върху четири неща: създатели, видео, пазаруване и съобщения. По-специално видеото изглежда е основен фокус за Instagram, тъй като сега се възприема като развлекателна услуга, подобно на YouTube и TikTok. Компанията ще внесе промени, фокусирани върху видео, като видеоклипове на цял екран, оптимизирано за мобилни устройства видео съдържание и клипове във вашия профил, които иначе може да не сте видели.

Нито една от споменатите по-горе промени не би била изненада за всеки, който използва услугата през последните няколко години. Тъй като конкуренцията около нея еволюира, компанията непрекъснато се променя и се трансформира, за да следва последната тенденция. Текущата версия на приложението е почти неразпознаваема с всички нови неща, които са добавени наскоро, а старите неща постоянно се преместват.

Последният видеоклип на Мосери е част от поредица от видеоклипове, които той публикува наскоро, където е откровен и прозрачен за начина, по който компанията работи: нещо, което Instagram никога не е правил в миналото. Наскоро той публикува видео, в което очерта как работи скандалният алгоритъм на Instagram, за да подреди вашата хронология, Explore и Reels и как работят неща като скрито банване.

Последното видео също е похвално за това, колко е откровено за промените, които предстоят; Мосери също директно назовава TikTok и YouTube в един момент относно това, колко популярни са те и как Instagram трябва да се адаптира, за да се конкурира с тях.

Но въпреки че всичко това може да е логично и безспорно е добре да се получи много ясна идея накъде се движи компанията, също така е ясно, че тези от вас, които са го използвали като приложение предимно за споделяне на снимки, вероятно трябва да търсят другаде.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Windows 11 ще изисква всички лаптопи да имат висококачествена камера

 

Тагове: