Най-новият слух около серията iPhone 13 е свързан със скоростта на зареждане на телефоните. Според източници, близки до доставчиците на Apple, гигантът ще увеличи скоростта на зареждане на батерията на някои iPhone 13 модели до максимум от 25 W.

Сегашните iPhone 12 модели поддържаха максимално зареждане от 20 W и дори Apple да увеличи този капацитет до 25 W, времето за зареждане няма да се промени драстично. Освен това 25 W зарядно ще струва малко повече от сегашното 20 W зарядно на Apple, което в момента се продава за 20 долара.

Ново зарядно означава, че собствениците на следващото поколение iPhone, които искат да се възползват от по-бързите скорости за зареждане, ще трябва да се охарчат още повече, тъй като Apple вече не включва такова в комплекта.

Новото поколение iPhone се очаква да има още Always-On дисплей и сторидж опция до 1 ТВ. Що се отнася до зареждането, предишен слух твърдеше, че iPhone 13 може да предложи и по-бързо безжично зареждане, което в момента зарежда с 15 W, ако използвате MagSafe зарядно.

Серията iPhone 13 се очаква през септември.  

Снимка: Apple

Виж още: Huawei навлиза в премиум аудио сегмента в България

 

 

Тагове: