Always-on дисплеят е наличен от доста години при други производители, но както обикновено Apple закъснява безнадеждно с включването на тази функционалност в своя iPhone. Според нов слух, тиражиран от Bloomberg, именно следващото поколение iPhone ще се сдобие с винаги включен дисплей.

Слухът описва функционалността като подобна на гази, имплементирана в Apple Watch, който показва полезна информация като времето, датата и известията дори когато часовникът е изключен.

Единствената логична причина, поради която Apple предлага такъв дисплей толкова късно в iPhone, е свързана с живота на батерията. Предвид че се очаква серията iPhone 13 да има LTPO дисплей, именно тази технология може да направи реалистично дългоочакваното включване на Always-on дисплея. 

Освен това следващото поколение iPhone ще има по-малки прорези, 120 Hz честота на опресняване (вероятно запазена за iPhone Pro моделите), чипсети А15 и подобрени възможности за видеозапис. Очаква се Apple да поръча първоначално 90 милиона iPhone бройки, което е с 20 процента повече от началните поръчки на iPhone 12.

Снимка: GSM Arena

Виж още: Google Smart TV ще поддържа и режим "глупав телевизор" за тези, които не обичат модерните технологии