Остава месец преди пускането на iPhone и няма как да минем без няколко нови слухa, включително последният дебат относно възможностите на iPhone 14 Pro.

Докато изследователската компания TrendForce прогнозира, че моделите iPhone 14 Pro могат да започнат с увеличени 256 GB памет, анализаторът на Haitong International Джеф Пу днес посочи, че предстоящите модели Pro ще продължат да започват с 128 GB памет.

Първоначално Пу се съгласи, че моделите iPhone 14 Pro ще започват от 256 GB, но той добави ниво от 128 GB към своята таблица със спецификации за iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max в последната си изследователска бележка. Сега Пу вярва, че моделите Pro ще останат налични в същия капацитет за съхранение като моделите iPhone 13 Pro, включително 128 GB, 256 GB, 512 GB и 1 TB.

По-рано анализаторът Минг-Чи Куо каза, че моделите iPhone 14 Pro ще имат „повишения на цените“, което предполага, че те ще бъдат по-скъпи от моделите iPhone 13 Pro. Куо не разкри точни цени, но каза, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14, включително моделите от по-нисък клас, ще се увеличи с около 15% като цяло.

В Съединените щати iPhone 13 Pro започва от 999 долара, а iPhone 13 Pro Max започва от 1099 долара. Ако трябва да има 10% увеличение на цената на моделите Pro, iPhone 14 Pro може да започне от 1099 долара, докато iPhone 14 Pro Max може да започне от 1199 долара. Въпреки това точното увеличение на цената за Pro моделите, ако има такова, остава да се види.

Слуховете за увеличение на цената може да се дължат на инфлация, очаквани нови функции за моделите iPhone 14 Pro, прекъсвания на веригата за доставки и други фактори.

Ключови нови характеристики, за които се говори при iPhone 14 Pro, включват нов изрез във формата на хапче и отвор, който замества прореза, по-бърз чип A16, ъпгрейдната 48-мегапикселова задна камера с поддръжка на 8K видеозапис и винаги включен дисплей, който показва час и дата, както и нови функции на iOS 16 като уиджети за заключен екран и иконата за процент на батерията.

Очаква се Apple да обяви серията iPhone 14 през септември, както обикновено, така че сме само на няколко седмици от потвърждаването на цените.

Снимка: Unsplash

Виж още: Apple поръча поне 90 млн. бройки от iPhone 14