Докато някои анализатори поставят под въпрос търсенето на iPhone на фона на по-широки икономически опасения, Apple все още планира да увеличи напълно производството на iPhone 14. Bloomberg съобщава, че Apple е поискала от доставчиците да изработят 90 милиона iPhone 14 бройки.

Apple поиска от доставчиците си да сглобят 90 милиона iPhone 13 миналата година. Това означава, че гигантът очаква търсенето на iPhone 14 поне да съответства на това на iPhone 13 миналата година. В предишни години Apple планираше около 75 милиона единици за първоначалното увеличение на производството.

За цялата година Apple все още очаква да сглоби около 220 милиона iPhone.

Bloomberg съобщава:

"Apple поиска от доставчиците да създадат поне толкова много бройки от следващото поколение iPhone през тази година, колкото през 2021 г., разчитайки на заможна клиентела и намаляваща конкуренция, за да издържат на глобалния спад в електрониката."

Технологичният гигант казва на подизпълнителите си да направят 90 милиона от най-новите устройства - наравно с миналата година въпреки влошаващите се прогнози за пазара на смартфони, твърдят хора, запознати с въпроса. Компанията от Купертино, щата Калифорния, все още очаква да сглоби общо около 220 милиона iPhone за 2022 г., което също е на нивото от миналата година според един от източниците.

Както показаха резултатите от печалбите на Apple за третото тримесечие, продажбите на iPhone могат да бъдат силни дори на фона на икономически опасения и Apple знае това по-добре от всеки друг.

Очаква се iPhone 14 да бъде пуснат през септември с четири различни модела в гамата.


Снимка: Unsplash

Виж още: AI на Google може да се изплъзне от контрол с катастрофални последици

 

Тагове: