Струва ли ви се нелепо, че неотдавна властите в Пекин забраниха iPhone 6 и 6 Plus заради съмнителен иск за кражба на дизайн? Е, не сте единствените.

Сега съдът най-сетне ревизира решението си и обяви, че Apple все пак не нарушава патентите на китайската Shenzhen Baili Marketing Services, която упорито настояваше, че iPhone 6 е имитация на собствения ѝ 100c модел, предава Engadget.

Първоначалното решение на съда да забрани продажбите на американския флагман бе взето без никаква реална обосновка и след като са се запознали със случая, властите са променили мнението си. Според тях - о, изненада! - потребителите нямат проблем да разпознаят разликата между iPhone и 100c и единият апарат не е копие на другия.

Реално Apple спря активните продажби на iPhone 6 и 6 Plus в Китай още преди време, така че дори и да бе запазена забраната, гигантът нямаше да загуби много пари. Решението обаче щеше да се превърне в опасен прецедент, който навярно да породи и други подобни нелепи искове от китайски компании.

Тагове: