Въпреки че новите Google Pixel 6 и Google Pixel 6 Pro имат по-големи батерии, скоростта им на зареждане се оказва изненадващо недостъпна за техните собственици. И при двата модела Google рекламира скорост от 30 W зареждане, което е съвсем стандартно и далеч от това, което предлага конкуренцията. Тестовете обаче показват, че новите Google Pixel 6 телефони могат дори да не достигнат тази относително ниска скорост.

Поредица от тестове, проведени от Android Authority с различни зарядни устройства от различни производители, показват, че максималната скорост за зареждане на Google Pixel 6 и Google Pixel 6 Pro е не повече от 23 W. В резултат на това апаратите се зареждат за цели два часа, като продължителността не намалява, независимо дали използвате официалното зарядно на Google от 30 W или друго зарядно.

Защо се получава така?

Възможно е хардуерен или софтуерен проблем да пречат на Google Pixel 6 телефоните да се зареждат с рекламираната скорост, а може и Google умишлено да ни заблуждава. 23 W е достатъчна скорост за повечето телефони с малки батерии – Google Pixel 5 се зарежда с 18 W и това не отнема много време, – но при флагмани като тези скоростта очевидно е бавна. Зa разлика от Google Pixel 5, който има 4080 mAh батерия, Google Pixel 6 има 4614 mAh, а Google Pixel 6 Pro работи с 5003 mAh батерия.

Снимка: Google

Виж още: iPhone 14 ще запази грозния прорез, твърди нов слух