5G връзката е актуалната технология, която всички компании рекламират, но някои гледат още по-напред в бъдещето. Така например Орро излезе с анализ, посветен на 6G връзката, в който компанията разкрива как си представя следващото поколение мобилна свързаност и това, как ще повлияе на нашето ежедневие.

Според документа 6G архитектурата ще трансформира начина, по който хората общуват с изкуствения интелект, и ще се превърне в наистина публична технология, достъпна за всеки. Един по-конкретен пример в доклада са автономните коли, които ще могат да общуват на база локацията на обекти и явления във физическата среда като пешеходци, климатични условия и др. Колите ще се обучават една друга и така ще осигурят най-доброто и безопасното пътуване за пътниците.

Според главния 5G експерт на Орро Хенри Танг стандартизацията на 6G мрежите трябва да започне през 2025 г., а десетилетие по-късно можем да очакваме тяхната комерсиална интеграция. Той очаква броят на AI единиците да изпревари този на хората по света, което означава, че те ще създадат среда, която обслужва нуждите не само на човека, но и на всички интелигентни форми.  

Очевидно, преди нещо от това да стане реалност, предстои още много работа, тъй като все още живеем в свят, в който 3G връзката преобладава в толкова много райони на света като например Индия, където повече от 300 милиона потребители все още нямат достъп до 4G връзка.

Снимка: Oppo

Виж още: Броят приложения в Huawei AppGallery е нараснал почти двойно за 1 година