Задният панел на Xbox Series X беше обект на засилени спекулации още от времето, когато AMD използва фалшива визуализация на предстоящата конзола като част от своята CES презентация. Сега в интернет се появиха предполагаеми снимки на прототип, които могат да дадат някаква индикация за това, което Microsoft се готви да пусне на пазара.

Те първо се появявиха в Twitter и бяха потвърдени като автентични от Брад Самс от сайта Thurrott. Изображенията показват интерфейса от портове на Xbox Series X конзолата: отвори за топлия въздух, два USB-A порта на гърба, един отпред, един HDMI изход, оптичен аудио порт, Ethernet и вход за захранването. Другият тайнствен правоъгълен порт е за диагностика, поне според Самс. Устройството е маркирано със сериен номер и е обозначено като „Заместител на име на Xbox продукт“.

Дори да приемем автентичността на снимките, те не трябва да се приемат като показател за завършен продукт, който няма да е готов да бъде пуснат на пазара още почти година. Повече от възможно е Microsoft да промени дизайна или никой от планираните прототипи да не бъдат идентични с търговските единици. Въпреки това изображенията предполагат някои хардуерни решения от страна на Microsoft; премахването на HDMI-in порта от Xbox One, например, ще отбележи окончателното отстъпване от злополучния акцент на предния Xbox върху телевизионните функции.

Виж още: Разходката до Ада в Doom Eternal ще е поне 22 часа (ВИДЕО)

---

Тагове: