Изпълнителният директор на PlayStation Джим Райън обеща, че PS5, следващата конзола на Sony, която излиза по-късно тази година, има редица „уникални елементи“, които я отличават от предишните генерации, голяма част от които все още не са разкрити от самата технологична компания.

„С всяка нова конзола процесорът и графиката се подобряват“, обясни Райън в ново интервю за Business Insider Japan, „което, разбира се, е задължително, но и ние трябва да имаме уникални елементи“. Бизнесменът продължи да разкрива, че много от тези „по-големи разлики“ между PS5 и PS4 все още не са обявени.

Разбира се, редица функции на PS5, включително подобренията по DualShock 5, ъпгрейди по виртуална реалност и други, вече са потенциално изтекли от редица патенти и изображения, открити онлайн, така че те могат да бъдат „уникалните елементи“, към които сочи Райън. Като алтернатива има всички шансове PS5 да изненада всички ни с някои от функциите си, които все още не са дебютирали, въпреки че Райън не предостави времева линия, когато можем да очакваме да чуем повече.

Главният изпълнителен директор също така разгледа какво е да притежаваш новия PS5 контролер DualShock 5, като добави, че играта на Gran Turismo Sport с предстоящия геймпад е като „напълно различно изживяване“, така че „не можете да се върнете до оригиналния [DualShock 4]“, след като го усетите сами.

Райън беше на конференцията на CES на Sony в началото на януари, за да разкрие официалното лого на PS5, а слуховете за предстояща PlayStation Meeting през пролетта предполагат, че ще чуем повече от него и от водещите архитекти на PS5 много скоро.

Виж още: Новогодишна порция любопитни PlayStation 5 слухове

 

Тагове: