Следващата флагманска серия на Huawei е семейството P50 Pro и нов теч в интернет показва как изглежда първия телефон, който трябва да работи със собствената операционна система на китайския гигант, която трябва да намали зависимостта му от Android.

Очаква се именно серията Huawei P50 да бъде първият мобилен телефон на компанията, който ползва новата HarmonyOS. Рендърите на Huawei Р50 Pro показват интересен и привличащ вниманието дизайн, на централно място в който заемат задните камери.

На гърба личат две огромни стъклени лещи и имайки предвид, че смартфон камерите обикновено са малки, тези гиганти намекват за фотографските възможности на предстоящия Huawei Р50 Pro. По традиция именно Р-серията демонстрира нови фотографски функции, докато Mate серията акцентира повече върху бизнес и продуктивност.

Корпусът изглежда изключително стилно благодарение на комбинацията от стъклен гръб и метална рамка. Липсва аудио жак за слушалки. Дисплеят пък трябва да е 6.6 инча с много тънки рамки и леко извити ъгли. Рендърите показват малък прорез за селфи камерата в средата.

Със сигурност мнозина ще дискутират дизайна на камерата, но няма спор, че Huawei Р50 Pro привлича вниманието, което е задължително условие за всеки флагман. Очаква се основният сензор да е 50 МР и дело на Sony. Двойка стерео говорители и вграден в дисплея скенер на отпечатъци допълват параметрите.

Серията Huawei P50 Pro ще дебютира по-късно този месец.

Снимка: @OnLeaks

Виж още: Google Smart TV ще поддържа и режим "глупав телевизор" за тези, които не обичат модерните технологии