Samsung обяви днес, че моделът Neo QLED от 2021 г. е получил първия по рода си сертификат за „Безопасност за зрението“ от Съюза на електротехниците в Германия (VDE), известен институт за сертифициране на електротехника в Германия. Това признание подчертава ангажимента на Samsung за подобряване на сигурността на потребителите при ползване на телевизори.

Всички модели Samsung 2021 QLED, които са преминали през тестването, са получили сертификат „Безопасност за зрението”, който включва „Безопасност за очите“, „Нежен към очите“, тест за нивото на трептене, еднородност и прецизност на цветовете.

Сертификатът „Безопасност за зрението“ се дава на продукти с нива на излъчване на синя светлина, ултравиолетови лъчи и инфрачервени лъчи, които попадат в т.нар. разрешената група съгласно класификацията на границите на емисиите, определени от Международната електротехническа комисия (IEC).

Сертификатът „Нежен към очите“ доказва, че степента на потискане на мелатонина, причинено от дадено устройство, отговаря на стандарта на International Commission on Illumination (CIE).

IEC е международна организация по стандартизация, която подготвя и публикува международни стандарти за електрически, електронни продукти и свързани технологии. CIE е с голям международен авторитет по въпросите, свързани с лъчението, цветовете и цветовите пространства.

Телевизорите QLED на Samsung отговарят на стандартите за качеството на картината и на цветовете. Двата елемента са индикатори за ефективността на трансферираното съдържание.

„Като лидер в световната телевизионна индустрия през последните 15 години Samsung се ангажира изцяло с разработването на продукти, които предлагат не само отлично качество на картината, но са и ориентирани към човека и неговото здраве“, коментира Yonghoon Choi, вицепрезидент, дивизия „Визуални дисплеи“ в Samsung.

Снимка: Samsung