12 април е официалната дата, на която HTC ще представи най-новия си флагман смартфон, но днес ставаме свидетели на нов теч на информация и снимки на устройството. Холандският сайт GSM Helpdesk твърди, че има точна информация и снимки на новия смартфон на HTC. Според сайта HTC 10 ще се предлага в целия свят от средата на май.

От новите снимки виждаме, че отпред смартфонът е с доста изчистен дизайн и вече липсва логото на HTC. От GSM Helpdesk твърдят, че стерео BoomSound говорителите са все още налице, дори те да не са ясно видими.

Наличен е също така физически Home бутон, който е снабден със сензор за пръстови отпечатъци - задължително за всеки флагман през 2016 г., – и капацитивни бутони за връщане назад и достъп до менюто с отворени приложения.

Останалите спецификации са: 5.2-инчов QHD (1440 х 2560) дисплей, чипсет Qualcomm Snapdragon 820, 4 GB оперативна памет, Wi-Fi a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2, NFC. Основната камера е 12-мегапикселова Ultra Pixel с оптична стабилизация на изображението и лазерен автофокус. Предната камера ще бъде с 5-мегапикселов сензор и OIS, което се случва за първи път.

Телефонът ще дойде с USB 3.1 Type-C порт, а батерията ще е с капацитет от 3000 mAh. Цветовите варианти ще са: черно, златисто и сребро.

 


Прочетете и това: Ново видео показва кадри, направени с камерата на HTC 10