2020 г. бе белязана от нуждата от социална дистанция, но въпреки това едно скандално приложение рекламира тайни частни партита по време на коронавирус пандемията. За щастие iOS приложението бе свалено от App Store преди броени дни.

Наречено Vybe Together, то се рекламира като нов начин да посетите тайни партита, които не трябва да се случват по време на карантина. „Събуди купонджията и бунтовника в теб“, прокламира сайтът на приложението, който също вече е свален.

Идеята на приложението е да предложи платформа, където потребителите да организират затворени купони, и онези, които получат одобрение за участие, ще научат адреса само два часа преди старта на събитието. За да получат изобщо достъп до приложението, потребителите трябва да споделят и своите Instagram профили, за да докажат, че не шпионират, а просто искат да се забавляват.

Приложението внезапно бе извадено от App Store, а освен неговия сайт бе спрян и официалният му TikTok акаунт. Офлайн вече е и Instagram профилът на апликацията. В много страни събиранията над определен брой хора са забранени заради коронавирус пандемията и не е ясно защо Apple изобщо е одобрил приложението. 

Към момента на спирането са Vybe Together има няколко хиляди потребители, а интересът расте, след като в TikTok бяха споделени и първите клипове.

Така изглежда, че противоречивото приложение за момента не функционира, но припомняме, че въпреки желанието за забавление безопасността на вас и вашите близки би следвало да е на първо място.

Снимка: Vybe Together

Виж още: Собствениците на iPhone 6s и първия iPhone SE остават без iOS 15

 

Тагове: