Google Play обяви победителите в традиционните награди за годината в категориите за най-добри приложения, филми, сериали и книги в дигитален формат. По традиция те са разделени в две категории: избор на редакторите и на потребителите.

За най-добро приложение за Android през 2020 г. редакторите са избрали приложението за релаксиране преди сън Loona, а за най-добра игра – екшън приключението Genshin Impact.

Предпочетените от тях филиа са носителят на награда "Оскар" Parasite, Bill & Ted, Face the Music, Just Mercy и Onward. При книгите редакторският избор включва A Promised Land от Обама, Solutions and other problems от Али Брош и You had me at hola от Алексис Гариър. За най-добри мултиплейър игри са отличени Legends of Runeterra, Gwent и Brawlhalla.

Приложението за фитнес диета на Крис Хемсуърт е признатo в категорията за лично развитие, а Zoom – за ежедневна работа.

Що се отнася до потребителския избор, призът за най-добро приложение отива в Disney+. Най-добрата игра е Spongebob: Krusty cook off. Най-любимият филм на потребителите е Bad Boys for Life, а за книга на годината са избрали If it bleeds от Стивън Кинг.

Снимка: Google

Виж още: Adidas vs. Nike – изкуствен интелект vs робот