По време на Световния мобилен конгрес в Барселона от LG анонсираха два нови смартфона - LG V30S ThinQ и LG V30S+ ThinQ, и очакванията да видим LG G7 не се оправдаха.

Но да си поговорим за новите LG V30 вариации. Разликата между тях и базовия V30 не е особено голяма. Те използват един и същ екран, процесор, външен вид и камера. Различията идват по отношение на RAM паметта им, която е повишена от 4 GB на 6 GB, и няколко нововъведения под формата на ThinQ софтуера. Той ще добави функция за обработка на AI операции, което следва да подобри представянето на камерата. И макар това да е големият коз на новите модели, софтуерният ъпдейт с ThinQ ще бъде пуснат и за базовия LG V30. На практика от компанията представят почти същия смартфон с леки хардуерни подобрения и на по-висока цена. 

Стана ясно, че двете актуални устройства вече са пуснати в продажба в Южна Корея, и това ни дава точен поглед върху цените им. По-малкият LG V30S ThinQ разполага с 6 GB оперативна памет и 128 GB вътрешна памет. Той ще бъде оборудван с 6-инчов P-OLED екран със съотношение 18:9, процесор Snapdragon 835 и видео чип Adreno 540. Цената му е 975 долара или 790 евро.

LG V30S+ ThinQ ще се различава съвсем малко от другото устройство. Той ще се предлага с 6 GB оперативна памет, но с двойно повече вътрешна памет - 256 GB. Тук цената е 1020 долара или 825 евро.

Тепърва очакваме да разберем дали ще се появят на българския пазар и колко точно ще струват.

Тагове: