В последните дни слуховете за предстоящия гъвкав смартфон на Google зачестяват. Най-напред научихме за специална версия на Android, направен за гъвкави телефони, а сега изтече кодовото име на нов Pixel модел. Той се нарича Jumbojack и очевидно е различен от друг потенциално гъвкав модел, който Google разработва с кодовото име Passport.

Според слуха Jumbojack e в прототипна фаза на разработка и представлява устройство от типа на Galaxy Fold: малък външен екран и голям разгъващ се екран, като двете половинки на телефона са свързани с панта. Подобно описание може да се отнася и за Galaxy Z Flip, чийто външен екран е много по-малък и се използва само за известия. Поради това засега е невъзможно да кажем дали Google не използва прототипа, за да тества софтуер за вече налични гъвкави устройства, като Galaxy Z Fold и Motorola Razr. Слухът обаче твърди, че апаратът с кодовo име Jumbojack се определя като Pixel от служителите на Google.

Как всичко това се отнася към прототипа Passport, все още не е яcно. Това може да е по-изпипана версия на същия дизайн или изцяло различно форма, както и при Galaxy Z Fold и Flip. Наистина изглежда малко вероятно Google да подкопае продажбите на първия си гъвкав смартфон, като почти веднага пусне втори такъв, така че засега търпението е единственият курс на поведение.

Снимка: Google

Виж още: Китай проведе лотария за 1.5 млн. долара, за да тества нова цифрова валута