Всеки притежател на мобилен телефон знае едно нещо – винаги е хубаво, за да не употребим по-силна дума, устройството да е на вибрация в офиса, в кино салона, театъра или на важна бизнес среща. Въпреки че режимът „вибрация” спестява на околните възможността да се насладят на някоя страхотна мелодия, лекото вибриране в джоба не дава на ползвателя никаква допълнителна информация. От него не е ясно точно колко важно е обаждането. Трябва ли да проверите? Може би е някой приятел? Любимият човек? От оператора, за да напомнят, че договорът за мобилния телефон изтича, а най-добрите оферти са сега? Да, това може и да не е най-големият проблем, но няма ли да е по-добре без него? Разбира се, а решаването му не е никак трудно. Единственото, което е нужно е персонализирана вибрация.

 

Може би много от вас са запознати с тази функция на iOS 7, но се надяваме, че можем да помогнем на някой, който я е пропуснал. Първо, трябва да отидете в Contacts, а от там да изберете този, който е важен за вас. Натискате „Edit”, а след това избирате „Vibration” и натискате „Default”. Готово. Сега можете да избирате от набор предварително зададени вибрации („Heartbeat”, „Symphony”) или можете да създадете изцяло нова. За да направите това, достатъчно е да „потупате” екрана в ритъма, в който искате да вибрира телефонът. Натискате „save” и дайте име на своето творение. Това е. Сега, когато този човек се обади, телефонът ще вибрира със специалната персонализирана вибрация.

 

В Android няма вградена такава настройка (освен в Samsung Galaxy Note 3), но е възможно чрез приложения. Едно от тях е Vybe, а друг вариант е Contact Vibrate.

Искате по-бърз Android? Вижте как.