Емотиконите скоро ще станат много по-разнообразни, тъй като консорциумът Unicode, организацията, която наблюдава приемането и стандартизацията на емотикони, е одобрила група от символи, предложени от Google през май, които включват изображения на жени в нови професии. Ще бъдат пуснати 11 нови емотикони, като компютърен програмист, готвач, учен, абсолвент и дори рокзвезда.

Тези нови емотикони ще имат вариянти и за жени, и за мъже, заедно с всички съществуващи тонове на кожата. В резултат на това вече ще имаме над 100 нови възможности за представяне на човек в текстово съобщение.

Заедно с тези 11 изцяло нови емотикони, Unicode ще добави женски вариант на 33 съществуващи знаци, които изобразяват само мъже. Това включва емотикони като полицай, човек, каращ колело, сърфист, плувец и щангист.

Като член на Unicode Consortium, Google казва, че е работила с организацията, за да се увери, че новите емотикони ще се виждат всеобщо. Докато новите попълнения са били одобрени, не е ясно точно кога ще станат достъпни за различните мобилни операционни системи и други платформи.

 

Прочетете и това: Mastercard с ново по-изчистено лого и цялостна стратегия за ребрандиране 

Тагове: