Емотиконите са нещото, което се използва от абсолютно всеки притежател на смартфон и са се превърнали в неразделна част от нашето виртуално общуване. Но тези емотикони са скрити зад най-малко едно натискане, а на вашия Mac или PC са завоалирани допълнително чрез архаични символи или в специално меню.

Компанията EmojiWorks има за цел да ви помогне да използвате емотикони по лесно чрез своята QWERTY клавиатура Emoji Keyboard. Това не е първият опит за създаване на клавиатура за емотикони, но е all-in-one решение.

Концепцията е проста – нормалните бутони работят както бихте очаквали, докато не натиснете "емотикон" модификатора, който генерира съответната икона. Клавиатурата изисква от вас да инсталирате специален софтуер, с който да работят емотиконите. Броят, до който ще имате бърз достъп, зависи от модела, който сте избрали.

Стандартната версия има 47 броя, Plus моделът има 94, а Pro достига 120. Клавиатурите работят с OS X, Windows и iOS устройства чрез Bluetooth.

EmojiWorks клавиатурите са достъпни за предварителна поръчка и ще започнат да се доставят не по-рано от 1 декември. Моделът с 47 емотикона ще ви струва 80 щатски долара, този с 94 ще е 90 щатски долара, а моделът със 120 емотикона - 100 щатски долара.

Вижте и видеото:

 

Прочетете още: Activision Blizzard купува създателя на Candy Crush Saga