Apple уведоми своите отдели по поддръжка, че количеството на iPhone-ите, използвани за замяна на дефектни бройки, ще бъде опасно ниско през следващите няколко седмици. Недостигът е в резултат на продължаващата епидемия от коронавирус, чиито ефекти тепърва ще се усещат в различни бизнеси. В случая с iPhone е засегнат съществуващият набор от апарати в сервизните центровe на Apple и по-точно iPhone 11. Освен това в производството на iPad Pro също се усеща недостиг.  

Наскоро шефът на компанията Тим Кук призна, че не очаква да покрие предвижданите приходи за второто фискално тримесечие на 2020 г. По думите му снабдяването с iPhone-и ще бъде временно ограничено.

На практика това означава, че ако вашият iPhone е повреден и се нуждае от замяна, бройките за такава в следващите четири седмици ще бъдат силно ограничени. В допълнение някои магазини на Аpple изпитват недостиг от отделни части, така че дори дребни поправки, които обикновено се правят на място, няма да са възможни.

Все пак вече знаем, че Apple отвори повече от магазините си в Китай, които бяха затворени заради вируса. Това може да е знак, че другите части от бизнеса на гиганта скоро отново ще функционират нормално.  

Виж още: Пуканки ли? Не, това е повърхността на Слънцето! (ВИДЕО)

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове: