Режисьорът на Knives Out и The Last Jedi Райън Джонсън разкри, че Apple не разрешава на лошите герои във филмите да използват телефони на компанията.

„Apple ни дава да ползваме iPhone във филми, но не може те да попадат в кадър с лошите герои – а това е много важно, ако снимате мистерия или трилър“, споделя режисьорът.

Той се шегува, че разкриването на тази информация потенциално може да обезсмисли бъдещите екранни мистерии, защото разкрива кои са добрите и лошите в тях.

„Всеки режисьор, който предвижда да има таен злодей във филма си, сигурно иска да ме убие в момента“, шегува се Джонсън.

Това е важна подробност във филм като Knives Out, където в един или друг момент практически всеки персонаж е потенциално заподозрян за убийството на богатия писател Харлан Тромби.

От години се говори, че Apple упражнява сериозен контрол върху това, как се изобразяват техните продукти в сериали и филми. Директивата на компанията е, че марката Apple трябва да бъде представена в най-добрата възможна светлина. Особено строги са ограниченията, когато Apple финансира продукцията – като например за собствената си стрийминг платформа Apple+.

Още отпреди десетилетия неписано правило в сериала „24“ бе, че всички добри герои използват Мас, а всички лоши Windows.

Виж още: Батман на Робърт Патинсън определено изглежда жестоко! (ВИДЕО)

 

Тагове: