Една от най-досадните функции на уебсайтовете - тази за автоматично пускане на клипове със звук - ще стане по-малко дразнеща с новия ъпдейт на Chrome. Версия 64 на браузъра вече позволи да изберете опция за блокиране на autoplay функцията в сайтовете, но версия 66 ще сложи опция за конкретни критерии кога да има такива клипове и кога не.

В резултат, за да имаме автоматично пускане, най-напред потребителят трябва волно да е дошъл на сайта чрез изписване на адрес или кликване на линк, а не с изскачащи и препращащи прозорци; видеото трябва да няма изобщо звук или той да е спрян по подразбиране; сайтът трябва да има често пускани видеа, за да се счита за легитимен.

Chrome 66 в момента е в бета-версия и трябва да го видим до няколко седмици. Заедно с новите рестрикции за автоматичен плейбек ъпдейтът вече ще показва предупреждения след крашове в резултат на външен софтуер, за да знаете, че нещо се случва с браузването ви. Накрая той премахва и сертификатите на Symantec, защото Google счита, че те се ползват неправомерно в хиляди сайтове.

Тагове: