Откакто се появи за пръв път през 2001 г., iTunes еволюира от обикновен плейър в мулитмедийна платформа. Сега обаче чуваме слухове, че Apple възнамерява да раздели услугата си.

Известният iOS разработчик Стийв Смит твърди, че има доказателства, че скоро потребителите на macOS ще получат самостоятелни приложения Music и Podcasts. Причината е, че Apple иска да лансира повече компактни приложения в мобилен стил за своята десктоп платформа.

Това би означавало, че – поне на Mac – iTunes ще бъде разбита на отделни компоненти за музика, видео и подкастове. Не забравяйте, че Apple вече преработва своето тв приложение за мобилни устройства, което скоро може да се превърне и в новия дом на филмите и сериалите от iTunes, но вече за десктоп.

Макар че самият Смит казва, че информацията е непотвърдена, подобен ход изглежда доста логичен за Apple. iTunes имаше своя смисъл преди години, но днес той е едно от най-тромавите и старомодни приложения в екосистемата на Apple, така че разбиването му може да създаде по-интуитивна среда за почитателите на мултимедията.

КАМЕРА ТЕСТ: Колко добре всъщност снима Huawei P30 Pro (ВИДЕО)

Тагове: