Още преди премиерата си Huawei P30 Pro бе очакван като сериозен претендент за камера на годината до момента. Затова подложихме модела на по-задълбочен фотографски анализ. Разгледахме повечето му основни режими на работа и ролята на всяка от четирите му задно разположени и допълнителната селфи камера с идеята да установим до каква степен потребителите на телефона могат да разчитат на фото и видео преживяване от най-високо (за смартфон) ниво.

Използвайки традиционно сензори на Sony и оптика на Leica, четирите елемента на основната камера са: 40MP стандартна широкоъгълна, 20MP ултра широкоъгълна, телефото и Time-of-Flight (ToF). Селфи камерата пък е с впечатляваща 32MP резолюция. Нито една от тях не е излишна и допринася по специфичен начин за цялостното представяне на P30 Pro. Друга важна промяна в хардуерно отношение е сензорът, който вече не е RGB, a RYYB – зеленото е заменено с жълто. Това увеличава с 40% проникването на светлината и осигурява още по-добри снимки при ниска осветеност.

Гледайте видеото, за да разберете как се представи P30 Pro при дневни, нощни, HDR, широкоъгълни и макро сцени. Вижте и адски впечатлващите телефото възможности на смартфона, които предлага P30 Pro, и се убедете сами защо смятаме, че комбинацията от високо качество и широк обхват са нещо, което ще позиционира този смартфон по нов начин.

Ако сте пропуснали да разберете повече за самия модел, вижте ревюто на цялостния му дизайн и представяне тук.