Спомняте ли си кога Google Play Store се наричаше просто Android Market? Google промени името на платформата си през 2012 г. и 26 месеца по-късно Gmail стана първото Android приложение, достигнало 1 милиард инсталации. Оттогава само две приложения в Play Store са били инсталирани над 5 милиарда пъти – до днес. E, Google Maps и YouTube вече имат нов съсед в този ексклузивен клуб.

Това е самото приложение Google, което позволява на потребителите да използват търсачката на популярния сайт, както и да следят новини, спортни събития и прогнозата за времето. В приложението е интегриран и календарът на Google, както и финансов тракер за борсите.

Видео приложението YouTube беше първото Android приложение с 5 милиарда сваляния, а относително наскоро това постигна и навигационното приложение Google Mаps. Тези приложения са изключително важни за всеки Android потребител и идват предварително заредени на всеки смартфон, освен ако не си купите някои китайски модели, които са без достъп до пакета на Google и той трябва да се инсталира.

Технически ексклузивният клуб има и четвърти член в лицето на Google Play Services, но това е системно приложение, което не се ползва от крайните потребители.   

Тагове: