Китайският гигант LeEco отново е в челните заглавия, но този път причината е негативна. Само месец след като компанията навлезе с гръм и трясък на американския пазар, сега се оказва, че тя е захапала повече, отколкото може да сдъвчи, пише Slash Gear.

Признанието идва от самия Жиа Юетин, съосновател на LeEco, който в просторно послание до служителите си признава, че парите свършват бързо. Причината - тази амбициозна и необуздана експанзия.

LeEco стартира като доставчик на стрийминг услуги в Китай, след което постепенно навлезе в бизнеси като смартфони, спортни медии и дори самоуправляващи се коли. По-рано тази година LeEco купи американския производител на телевизори Vizio, а през октомври изпревари Xiaomi, пускайки първа телефони в САЩ. Въпреки тази агресивна политика, акциите на компанията тръгнаха надолу, а сега идва и признанието на нейното ръководство за изчерпване на бюджета.

Самият Юетин обещава, че ще намали заплатата си до 15 цента, но дали това ще е достатъчно, или LeEco ще продължи опасния си спад, само бъдещето ще покаже.

Виж още: Това са визуализации на сгъващия се смартфон на Samsung

Тагове: