Lenovo запази първата си позиция на пазара за компютри и през четвъртото тримесечие на 2013 г, което означава, че компанията остана лидер в този сегмент и за цялата година по данни на IDC и Gartner. За първи път в своята история Lenovo е номер едно на пазара за цяла една календарна година.

 

Според доклада на IDC доставките на компютри Lenovo през Q4 на 2013г. достигат дял от 18.6% от глобалния PC пазар спрямо 16.1% за Q4 през 2012г., което се равнява на 9% годишен ръст. Gartner отчита дял от 18.1% през Q4 на 2013г. спрямо 15.8% за Q4 на 2012г. или годишен ръст от 6.6%. Така продажбите на компютри на Lenovo за цялата 2013 възлизат на 53.8 милиона броя според данните на IDC, което бележи исторически връх в продажбите на компанията.

 

Гордеем се, че Lenovo се превърна в изявения глобален лидер на световния PC пазар. Убеден съм, че с ясна стратегия, иновативни продукти, ефикасен бизнес модел и разнообразен глобален екип не само да станем водещия играч в PC Plus сегмента, но и да се превърнем в една от най-уважаваните технологични компании в света.“, коментира Янг Янкинг, председател на борда на директорите и изпълнителен директор на Lenovo.

 

• Lenovo демонстрира 16-о поредно тримесечие растеж на продажбите и печалбата с увеличаващ се марж.
• През последното тримесечие Lenovo доставя повече таблети и смартфони (14.6 милиона), отколкото PC-та (14 милиона).
• При смартфоните Lenovo затвърждава позицията си на 2-и доставчик за Китай и 4-и на глобално ниво.
• В Китай Lenovo затвърждава втората си позиция и при таблетите с Android.
• 19-о поредно тримесечие резултатите на Lenovo са по-добри от PC индустрията като цяло.

Вижте нашето пълно видео ревю на Lenovo Yoga Tablet 10.