Преди известно време Lenovo обяви, че известният актьор Ащън Къчър вече е продуктов дизайнер в компанията, разбира се, най-вече с маркетингова цел. Миналата седмица имах честта да прекарам няколко дни с първия резултат от сътрудничеството между най-големия PC производител в света и тийн идола. Lenovo Yoga Tablet 10 е относително достъпен таблет от среден клас с дизайн и изработка, присъщи на най-високия клас.

 

Китайската компания залага най-вече на иновативния профил, напомнящ отворено списание или книга. Малкият и ненатрапчив цилиндричен елемент има няколко функции – подобрена ергономия, вградена поставка в два режима и удобно място за по-издръжлива батерия. Lenovo Yoga Tablet 10 е един от най-добрите таблети от среден клас, с които можете да се сдобиете преди празниците. Прочетете долу защо.

 

Видео

 

Дизайн, изработка и ергономия Очевидно е, че с Yoga 8 и Yoga 10 (устройството има и 8-инчова версия с идентични спецификации) Lenovo набляга на добрия дизайн. Всеки елемент на устройството създава усещане за продукт от най-висок клас. Ако трябва да бъда честен, повечето таблети от такъв клас, които съм тествал в последната година, се усещат по-евтино от Yoga 10.

 

10-инчовият таблет е изработен от алуминий и е дебел само 3 милиметра в основната си част. Версията без 3G, която тествахме, тежи 605 г, което е отлично постижение, особено имайки предвид как е разпределено теглото. В по-дебелата си част, където се намира и батерията, Yoga Tablet 10 е дебел 8.1 мм. Цилиндричният модул определено прави устройството по-удобно от конкурентите му, когато трябва да го държите с една ръка и да работите с другата. Леката извивка на ергономичния елемент прави изпускането много по-трудно и създава усещане за четене на списание. Прибиращата се поставка е изработена изключително прецизно и има плавен и сигурен ход.

 

Макар дизайнерите на Lenovo да са предвидили малка ниша, с която да издърпате поставката с нокът, може просто да хванете цилиндричната част и да я завъртите – това е доста по-удобен метод. Поставката може да се използва в два основни режима: легнал, за писане, и изправен, за гледане на видео или слушане на музика. Удобно е, че позицията на поставката може да се регулира с точност до няколко градуса. Тези от вас, които се вълнуват от добрия дизайн поне малко повече от нормалното, ще оценят красивото и удобно разположение на бутона за заключване и жака за слушалки.

 

Те са позиционирани хармонично върху профилите на цилиндричния елемент и изглеждат невероятно. Заслужава си да отбележа, че Yoga 10 е един от малкото таблети с мек Power бутон с дълъг ход, което е приятна идея.

Обобщено: Lenovo Yoga Tablet 10 е един от най-красивите и добре изработени таблети, които съм използвал.

 

Дисплей

Както вече споменах, Lenovo Yoga Tablet 10 е таблет от среден клас. Именно затова не е учудващо, че 10.1-инчовият дисплей е с резолюция 1280 х 800 пиксела. Макар резолюцията да не е сред най-високите, IPS панелът осигурява относително точно цветопредаване и отличен диапазон на зрителните ъгли (178 градуса). Единствената малка забележка, която имам към екрана, е свързана с неговата чувствителност. В редки случаи докосванията не се отчитат от първи път и трябва да се повторят с малко по-голяма сила, но за около ден успях да свикна с тази особеност.

 

Хардуер и производителност

Yoga Tablet 10 има стандартни за класа си спецификации. Таблетът разчита на четириядрен процесор MediaTek MT8389 с тактова честота 1.2 GHz и 1 GB RAM памет, които осигуряват плавна и безпроблемна работа на Android 4.2 Jelly Bean. В нито един елемент на операционната система не се налага да изчаквате, не се сблъсках и с лагове или намален каданс на анимациите. Разбира се, Yoga Tablet 10 не се справя с някои от най-тежките 3D игри толкова добре, колкото таблетите и смартфоните от най-висок клас, което е напълно очаквано.

 

Все пак успях да мина няколко нива на Shadowgun, без малките насичания да са съществен проблем. Таблетът има две камери, като задната е разположена върху цилиндричния модул. Това е практично решение, което елиминира възможността да я скриете с пръст, докато снимате. Тилният сензор е 5-мегапикселов, а фронталният – 1.6 MP, което позволява провеждането на HD видеоразговори. Вградената памет е 16 GB или 32 GB, но може да бъде разширена с microSD карта, слотът за която е интелигентно скрит под алуминиевата поставка.

 

Ревюто продължава на следващата страница.

Звук

Една от страните на Lenovo Yoga Tablet 10, която може да подцените относително лесно, е звукът. За съжаление няма как да получите реалистична представа за него от видеото, но, повярвайте ми, той е наистина силен и качествен. Всъщност не си спомням кой бе последният таблет с толкова плътни и балансирани говорители, който съм изпробвал.

 

Yoga Tablet 10 има два стерео говорителя под дисплея, които се преориентират в зависимост от режима, в който използвате устройството. Благодарение на технологията Dolby Digital Plus DS1 получавате пълен контрол върху еквалайзерните настройки. Тези от вас, които не се вълнуват от аудио, може да изберат някоя от предварително дефинираните настройки, докато аудиофилите имат възможност да отделят повече време, за да постигнат най-добрия звук за своите нужди. В случай че подобренията на технологията на Dolby не ви допадат, може просто да я изключите.

 

Живот на батерията

Най-голямата изненада в Lenovo Yoga Tablet 10 се оказа животът на батерията. 9000 mAh модулът, вграден в цилиндричния елемент, изпълнява обещаното в спецификациите, осигурявайки около 18 часа браузване в Wi-Fi мрежа. Както обикновено, походих по-скоро скептично към дръзкото твърдение, но за седмицата, която прекарах с Yoga Tablet 10, се убедих в истинността му. Макар да е от среден клас, Yoga Tablet 10 вероятно е най-издръжливият таблет, с който можете да се сдобиете днес.

 

Заключение

Lenovo Yoga Tablet 10, със или без Ащън Къчър, вероятно е най-добрият таблет от среден клас на пазара в момента. Устройството има невероятен дизайн, здрав и ергономичен корпус, иновативна поставка с няколко режима, стряскащо силен и балансиран звук и не на последно място – една от най-издръжливите батерии на пазара. Lenovo Yoga Tablet 10 и 8 могат да бъдат закупени от Lenovo Exclusive Store. С всеки закупен лаптоп или таблет от Lenovo Exclusive Store до края на декември 2013 получавате подарък и шанс да спечелите Yoga Tablet.

Yoga Tablet сега е с ценa от 499 лв. в Lenovo Exclusive Store.

Тагове: