Lenovo Phab 2 Pro трябва да бъде представен през ноември според CNET. Смартфонът е по-широко известен като първото Tango устройство, което използва технологията за разширена реалност на Google. Клей Бейвор, ръководител на Google VR, потвърди за пазарната премиера на устройството, което беше представено през лятото.

Най-интересната част на Phab 2 Pro е широкоъгълната и дълбочинна Tango камера, която има 16 MP сензор. Tango ще позволи на потребителите да картографират физически пространства, които ще могат да се припокриват с виртуални ефекти. Тази технология ще даде възможност за създаване на съвсем нови видове приложения и експерименти, които преди това не са били възможни.

Що се отнася до останалата част от хардуера на телефона, Phab 2 Pro е достойно устройство за 2016 г. Той разполага с огромен 6.4-инчов QHD екран, процесор Snapdragon 652, 4 GB оперативна памет, 4000 mAh батерия и сензор за пръстови отпечатъци.

Lenovo Phab 2 Pro ще се продава за 499 щатски долара, отключен. За Google е важно най-накрая да изкара Tango телефон, за да може технологията да срещне реални потребители.

 

Прочетете и това: Ако имате iPhone 6s, няма смисъл да си купувате iPhone 7 

Тагове: