Водещият производител на дисплеи за мобилни устройства LG Display засилва темповете за създаването на OLED екрани от шесто поколение, след като компанията е приела доста поръчки напоследък.

Сред заинтересованите производители на смартфони, които искат да се възползват от услугите ѝ, са LG Electronics и Xiaomi. В случая с компанията майка панелите ще са необходими за създаването на LG V30, който вероятно ще има извит екран, подобно на конкуренцията от Galaxy S моделите. Някои слухове твърдят, че LG V30 ще се откаже от втория екран, и затова се търси начин за запазване на Always On функцията.

На свой ред Xiaomi вече използва OLED панел на LG Display в своя Mi Note 2 и възнамерява да се придържа към този доставчик и занапред, пише GSM Arena.

Това не са единствените кандидати - Google вече предложи инвестиция от 880 милиона долара, за да помогне на LG Display да разшири производството и така да си гарантира OLED екрани за своя Pixel 2. Предполага се, че Apple също ще премине към OLED дисплей за тазгодишния си iPhone.

Тагове: