По-рано този месец LG потвърди, че предстоящият флагман смартфон V30 ще има FullVision OLED извит дисплей. Сега компанията разкри още хардуерни подробности, но този път те се отнасят за камерата.

LG казва, че V30 ще има F / 1.6 бленда, което ще го направи първия смартфон изобщо с тази спецификация. С този голям отвор камерата на V30 ще бъде в състояние да поема с до 25 процента повече светлина в сравнение с F 1.8 обективите.

LG ще добавила и стъклени Crystal Clear лещи, които дават по-голяма светлосила на камерата, както и по-добро възпроизвеждане на цветовете.

Камерата на V30 също ще бъде подпомогната от собствения UX на LG с няколко режима за фотографии и инструменти за редактиране. Ще е наличен лазерен автофокус, OIS (оптична стабилизация на изображението) и EIS (електронно стабилизиране на изображението). Камерата във V30 ще може да прави и по-широко кадри, което ще я направи идеална за групови селфита, по-удобно заснемане на интериори и по-големи пейзажи, твърдят от компанията.

С такъв висок клас камера LG не само ще надмине своите собствени предшественици, но също така ще се нареди до утвърдени конкуренти като Samsung и Apple.

LG V30 ще има и повишена защита от изпускания, алуминиево тяло (серия 6000) и ще има сертификат IP68 за защита от вода и прах. Той ще издържа 30 минути под вода на дълбочина до 1,5 метра.

Други характеристики на смартфона включват осемядрен Qualcomm Snapdragon 835, 4 GB / 6 GB RAM, 64 GB вътрешна памет за съхранение и 4000 mAh батерия.

LG V30 ще бъде представен на 31 август в Германия на световното изложение IFA, което ще се проведе от 1 до 6 септември.

Тагове: