В рамките на изложението за потребителска електроника CES 2018 в Лас Вегас LG ще представи своите нови и подобрени модели от гамата монитори с нано IPS технология. От компанията оборудват новите модели с поддръжка за HDR600 и нови възможности за свързаност с пълна Thunderbolt 3.

Новият 32-инчов UHD 4K монитор LG 32UK950 е първия с нано-IPS технологията на LG. Тя използва наночастици в LED сегмента на екрана, за да абсорбира излишните светлинни вълни. Това подобрява интензитета и чистотата на цветовете, което допринася за по-прецизното и живо зрително преживяване. Мониторът може да възпроизведе 98% от DCI-P3 цветовия спектър, което го прави подходящ за потребителите, търсещи изключително цветово възпроизвеждане, а пиковата му яркост достига 600 нита.

LG 32UK950 идва с Thunderbolt 3 док, който поддържа 4K верижно свързване от типа daisy chaining. Към него могат да се свързват ноутбуци като Macbook Pro чрез само един активен Thunderbolt 3 кабел - не се изискват нито захранващ кабел, нито USB. С красивата си специално изработена Edge-ArcLine стойка и "безрамков" дизайн мониторът би трябвало да изглежда наистина отлично на всяко бюро. Ще разберем дали е така, когато имаме възможност да го пробваме.

34-инчовият ултра широк монитор 34WK95U пък предлага широк обхват от прецизни цветове и зрителни ъгли при 5K резолюция (5120 x 2160 пиксела). Той е насочено към потребителите, които работят паралелно по много различни видове задачи -видеоредакторите, фотографите и разработчиците на софтуер и приложения.

Моделът 34WK95U поддържа нано IPS технология и има фантастични възможности за цветово възпроизвеждане и HDR600. В допълнение има и Thunderbolt 3 порт, който позволява предаването на изображения с 5K резолюция при 60 Hz само с един-единствен кабел. 

Друг акцент по време на CES ще бъде и най-новият QHD гейминг монитор (модел 34GK950G), който предлага премиум качество на картината с нано-IPS технология и високоскоростна G-Sync технология.

Тагове: