Известната със своята периферия компания Logitech става поредният технологичен производител, който обръща поглед към привлекателния пазар за виртуална реалност. По време на презентация пред инвеститори в централата си в Лозана швейцарската компания обяви, че има сериозен интерес в сектора и запитан дали тя предвижда да навлезе в него, шефът на дизайна в Logitech Фрaнсоа Морие отговаря така:

"Вярно е, че виртуалната реалност се превръща в голям хит. Ние самите сме компания за контролери и естествено виждаме в този бизнес нови възможности. Винаги работим по нещо ново и винаги имаме активни проекти."

Запитан дали Logitech има намерение да навлезе на пазара за виртуална реалност, Морие отказва да даде конкретен отговор, но посочва, че компанията "винаги е отворена към иновациите" и по-специално към нововъведенията в гейминга. Подобен ход от страна на производителя изглежда логичен, предвид че в един недалечен момент виртуалната и добавената реалност в лицето на Microsoft HoloLens и Oculus Rift могат да изместят традиционни методи за управление като мишките, клавиатурите и контролерите.

Виж още: PornHub стартира безплатен канал с VR съдържание за възрастни