Всички знаем, че един по-светъл екран води до намаляване на живота на батерията на нашите преносими устройства, но понякога забравяме да променим тази настройка в хода на забързания ни делник. Ето защо Apple възнамерява да ни помогне да се справим с тази задача с най-новата версия на MacOS.

Както са забелязали от MacRumors, в предстоящата нова версия ще виждаме Display Brightness предупреждение, което ще ни напомня, че екранът използва значително количество енергия. Това ще е видимо в падащото меню на иконата на батерията на MacOS.

Когато кликнем върху предупреждението, веднага ще намалим яркостта на дисплея до безопасно ниво. Ако яркостта е зададен под 75 процента, това предупреждение няма да се активира.

Apple претендира, че нейните нови MacBook Pro модели издържат до 10 часа с едно зареждане. Това ще е една малка, но полезна промяна, която ще ви помогне да запазите малко повече живот за батерията на лаптопа си. Функцията в момента е на разположение само в публичната бета на MacOS Sierra, така че я очакваме във финална версия съвсем скоро.

 

г

 

Прочетете и това: Consumer Reports вече препоръчва новите MacBook Pro на Apple

Тагове: