Слуховете около новата ревизия на Nintendo Switch продължават и най-новият идва от YouTube потребителя Doctre81, който вече правилно посочи предстоящата премиера на онлайн екшъна Apex Legends за конзолата. Сега той смята, че е открил доказателство, което подсилва съществуващите слухове, че новата ревизия ще има 7-инчов OLED екран от Samsung.

В разследването си ентусиастът се е добрал до прессъобщение на Samsung, направено още през януари тази година. Във въпросния документ Samsung говори за това, че възнамерява да предложи OLED дисплеи в крайни продукти в 27 страни. Нещо повече, корейският гигант посочва намеренията си да пласира тези дисплеи в други продуктови ниши извън смартфоните.

„Възнамеряваме агресивно да позиционираме OLED технологията на Samsung в пазари като преносимите компютри, автомобилите и геймърските конзоли“, пише в съобщението.

Разбира се, именно частта за геймърските конзоли изглежда най-интересна, особено на фона на слуховете за нов Switch с OLED дисплей от Samsung. Разбира се, на теория гигант с мащабите на Samsung може да присъства и в други части от геймърския бизнес.    

Имайки предвид, че Nivida току-що обяви, че в края на годината спира производството на своя чип Tegra X1, който захранва както Switch, така и Switch Lite, партньорството със Samsung може да дойде в много интересен момент от живота на конзолата.   

Снимка: Nintendo Life

Виж още: Diablo Immortal изглежда като всичко, което бихте искали от Diablo на телефона (ВИДЕО)